1/21/2011

Keemun Black Milk Tea

안녕하세요! Warren Jay입니다.
Hello, Warren Jay is coming!

원래 외국인 친구들과의 소통을 위해서 이 블로그를 기획하였으나
Originally I organized to build my blog for making interaction with my buddies abroad,
한국 분들도 점점 많이 들어오는 추세라, 앞으로는
한글/영어 내용을 이렇게 같이 올리기로 했습니다.
Actually korean people also come here to visit my blog as steady, So I decided to post all contents for Korean/ English Language version like this after this thread.
오늘은 간만에 밀크티가 땡겨서, 직접 만들어 먹어보고 싶었습니다.
I just felt thursty to drink Milk Tea for today, I wanted to brew it by myself.

준비물 Ingrediants
기문홍차 차잎, 물, 설탕, 우유 (간단하죠?)
Keemun Black Tea Leafs, Water, Sugar and Milk (How simple it is? lol)


기문 홍차(Keemun Black Tea)
구입처 (Merchandiser) : 복명당 차창 북경 산리툰 지점
Fook Ming Tong Tea Shop, Sanlitun Branch, Beijing

원래 복명당 차창은 홍콩 브랜드입니다.
Originally the tea leafs brand named 'Fook Ming Tong' is from Hong Kong
홍콩은 물론 북경, 상해, 항주, 중경에서도 분점을 두고 있습니다.
They have some branches located not only in Hong Kong but also in Beijing, Shanghai, Hangzhou and Chongqing.
차잎 가격은 다른 곳보단 약간 비싼 편이지만,
홍콩 브랜드의 명성에 걸맞게 신뢰가 갑니다.
The price of tea leafs from there is quite expensive than other tea shop in Hong Kong and China, But they can be trusted from the fame of Authentic Hong Kong Brand.


기문 홍차란? What is Keemun Black Tea?
기문홍차는 중국 안휘성 기문현에서 나는 홍차로써, 세계 3대 홍차 중 하나에 속합니다.
Keemun is planted from Qimen District, Anhui Province in China. It belongs to world famous 3 of authentic black tea leafs like Indian Darjeeling and Sri Lanka Uva.
특히, 다른 홍차와는 달리 중국차 특유의 훈연향이 남아있고 향긋합니다.
Especially it has a difference from other tea leafs by its own sweet aroma; smoked-burned smell.

그럼...이제 만들어봅시다!
Then, Let's brew it right now!


기문 홍차는 중국차 중에서도 공부차에 속합니다.
Keemun black tea is belong to 'Gong Fu' style of tea among Chinese Traditional Tea.
다른 차와는 달리, 차를 끓일 때 매 순간마다 최선을 다해야 한다는
중국 전통의 '공부' 차예법을 따르기 때문이죠.
Beside of other black tea, It must be followed a traditional way of chinese tea
art named 'Gong Fu' that do anything as best at the every time to brew a tea.
그리고, 기문 홍차 역시 중국차이기 때문에 한번 우린 물은 반드시 버리고,
And, Keemun is also a kind of Chinese Tea, It must
be thrown away that once-brewed tea water.
두번째 우린 찻물을 마셔야 합니다. 그래야 깊이 우러나거든요.
And we must drink a tea water that is brewed twice. Then it would be deep-brewed.


물은 100도 이상 끓이셔야 합니다. 홍차는 뜨거운 물에 매우 잘 우러납니다.
You must boil a pure water on 100 Celsius Degree (212 Fahrenheit Degree).
Black tea is easily brewed by hot water as well.


홍차 잎이 매우 이쁘네요.
Black Tea Leafs look beautiful!
Let's brew it!



한번 따른 물은 반드시 버리시고, 두번째 따른 물로 밀크티를 만드시기 바랍니다.
You must throw an once-brewed tea water, and please make a milk tea
with twice-brewed tea water.


적당한 양의 우유와 설탕을 넣고 저으면 완성!
Put some right amount of milk and sugar, And mix it up, Then Finished!

와우~ 밀크티에도 중국차 특유의 훈연향과 홍차의 부드러움이
조화가 잘 이루어지네요. ^^
Wow~ The smoke-burned sweet aroma from Authentic Chinese Tea and the sweetness of Authentic Black Tea made a great harmony also for brewing milk tea! :)

I love it!

여러분들도 따라해보세요 ^^ You guys also try it! :)

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